La Fàbrica del Menjar Solidari i Ferran Adrià

Fer un concurs de gastronomia emulantant al clàssic «1,2,3, responda otra vez», entre dos equips formats per actors de Minoria Absoluta (Crackòvia i Polònia), acompanyats pels Amics de les Arts, a sobre de l’escenari del Gran Teatre del Liceu, i amb tot d’espectadors mirant-s´ho. Delirant.

Captura de pantalla 2015-03-26 a la(s) 19.25.12 Aquesta és la proposta que ens fa Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda i Christian Escribà des de la part més gastronòmica i fent de jurat, més l’equip de Minoria Absoluta des de la part més creativa. Es tracta de La Fàbrica del Menjar Solidari. Un concurs gastronòmic teatral molt diferent.


L’objectiu

Aconseguir fons directes per al suport educatiu de nens i joves de barris amb més desigualtats. I aquí esta la feina més important, la que dia a dia fan més de 800 voluntaris treballant per tal que més de 5.000 nens i joves al Raval de Barcelona, a la Mina, a Sant Adrià de Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, a Badalona i a Salt, puguin tenir millors oportunitats per sortir endavant. La feina que fa tota la gent que treballa des de l’anonimat al Casal dels Infants és fonamental, sense dubte.

Els diners que es recaptaran i la projecció que donarà l’espectacle a la feina que fa el Casal del Infants servirà per un munt de projectes que, sense aquesta ajuda, seria molt dificil de crear, impolsar i mantenir. En una época en la que les subvencions públiques que es donen als projectes socials son mínimes, la imaginació i la creativitat cal fer-la servir com mai. No ens podem permetre deixar de recolzar a aquestes iniciatives: cal ajudar i implicar-nos de la manera que sigui, buscant els recursos que siguin i on sigui.


Com es fa tot això

Fent riure amb un espectacle concurs. Una paròdia dels concursos gastronòmics televisius tant en boga, seguint el patró del ja mític «123. responda otra vez». Recordeu com presentava el Kiko, la Mayra o el Jordi el més famós programa concurs de la TV? Doncs els de «La Fàbrica del Menjar Solidari» han fitxat en Josep Cuní per fer de mestre de cerimònies i organitzar-ho tot a sobre de l’escenari. No sé com s’ho farà. L’han possat en un bon embolic al Cuní…, Però segur que s´ho passarà d’allò més bé!

Les proves, pensades per l’equip creatiu de elBulli i adaptades a l’humor per Minoria Absoluta, avaluaran les capacitat gastronòmiques dels concursants: sabors, aromes, textures o sons, tot relacionat amb la gastronomia. Els equips tindran l’ajut de nens i nenes del casal per superar els diferents reptes.


El premi

L’equip que guanyi el concurs, tindrà dret a «un premi de tasts suculents», una experiència única i irrepetibe, tal com ha dit el propi Ferran Adrià a la presentació de l’esdeveniment als mitjans. Això sí, aquest premi el donarà al Casal dels Infants per sortejar-lo entre tots els espectadors que omplin el Liceu.


Quan el fa el concurs

El diumenge 10 de maig, a les 18:00 h.


On es fa el concurs

Al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.


On comprar les entredas o com col.laborar

Clica a sobre de l’imatge per poder adquirir les entrares o col.laborar amb el Casal dels Infants.

Captura de pantalla 2015-03-26 a la(s) 18.27.04

Per a comprar entrades, clicar a sobre de l’imatge.


Com explíquen tot això els del Casal dels Infants

Clica a sobre el logo del Casal dels Infants per a llegir la notícia.

casal

Per a llegir la notícia, clicar a sobre del logo del Casal dels Infants.

«Un tastet de cuina i cullarades d’humor per a la igualtat d’oportunitats»

«Cal creativitat social: no podem estar parats esperant a que ens resolguin els problemes del nostre entorn. Cal actuar»


MVI_2920.MOV.Imagen fija004

Foto cedida pel Casal del Infants.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: