La marxa nòrdica – The nordic walkingA altres ciutats arreu d’Europa, fa uns 10 anys que va començar una petita revolució. Parlem de la Marxa Nòrdica (Nordic Walking).

És un tipus d’activitat física que pot adaptar-se sense més problemes a les necessitats dels seus practicants. Pot ser útil per perdre pes, per recuperar-se més ràpid i millor de malalties del aparell locomotor,  per guanyar mobilitat, per millorar o mantenir una bona condició física. I sense oblidar-nos que també pot servir per gaudir del lleure i per sociabilitzar-nos. 

A diferència d’altres activitats, la Marxa Nòrdica es pot practicar a l’exterior, no cal un recinte condicionat de forma especial per fer-la.

Amb uns bastons dissenyats per a aquesta activitat, una roba còmoda i un calçat adequat per caminar, ja tenim tot el material necessari per la seva pràctica.

L’activitat de Marxa Nòrdica es faria en sessions de 1 hora de duració. Es buscarà certa homogeneitat del grup per poder establir uns objectius similars entre els seus integrants.

La proposta del programa requereix que es facin al menys 3 sessions a la setmana, de forma que l’activitat física s’integri com un hàbit més, com a part fonamental de la quotidianitat de les persones.

L’activitat de la Marxa Nòrdica es pot desenvolupar a qualsevol espai que sigui susceptible de fer-se servir per caminar. La via pública, els parcs i jardins de la ciutat, l’extrarradi (per camins o pistes),….

Entre d’altres beneficis, podem parlar que la marxa nòrdica:

  • Ajuda a que hi hagi una reducció de pès, mitjançant l’estimulació del metabolisme i la mobilització de fins el 90% de musculs del cos.
  • Supossa casi duplicar el consum energètic del caminar normal. D’unes 240 kcals/hora a 400 kcals/hora.
  • Augmenta el benestar general, la seguretat en un mateix i la conciència corporal.
  • Estimula el sistema inmunitari, doncs es practica a l’aire lliure.
  • Millora l’eficiència respiratoria. Hi ha un major aprofitament del O2.
  • Descarrega les articulacions del tren inferior: el factor de càrrega al caminar és de 1,8 (x pes corporal) i el de fer marxa nòrdica és 1,1 (x pes corporal)
  • Enforteix l’esquena.
  • Elimina tensions. Potencia la flexibilitat del tronc i extremitats.
  • És un exercici físic de rehabilitació molt indicat en osteo i artro patologies. Els Serveis de Rehabilitació de l´Hospital de Sant Rafael i de la Valld’Hebrón (Barcelona) el fan servir como a eina terapeutica.
  • És una activitat divertida que afavoreix la socialització de les persones que la practiquen.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: