Ruta de les 4 Ermites i els 4 Refugis. Vilanova de Meià

Vilanova de Meià. Montsec de Meià i Serra de Sant Mamet. Ruta de les 4 Ermites i els 4 refugis (Mare de Déu del Puig de Meià, Sant Roc del Bosc, Rubies, Sant Mamet).

Es tracta d’un recorregut circular, amb sortida i arribada a Vilanova de Meià, de 52 km i uns 2.700 m de desnivell positiu, que recorre aquesta terra tant feréstega i solitària. Són camins ramaders, camins de pau, camins de guerra, camins esportius que no deixaran indiferent al teu interior (ni a les teves cames). És una ruta que la podrem realitzar durant tot l’any, això sí, evitant els dies de molta insolació.

120

Fita de la Ruta de les 4 Ermites, amb la Roca dels Arcs al fons.

COM FUNCIONA

La Ruta de les 4 Ermites és un trail permanent pensat per a l’amant de la muntanya, des del tranquil excursionista fins al corredor més extrem.
Hi ha 2 formes diferents de realitzar-la:

  • modalitat excursionista
  • modalitat competitiva  (“Lo Xaman“)

Les inscripcions podràs fer-les al Casal Municipal de Vilanova de Meià qualsevol dia de l’any a partir de les 9 hores del matí. Et lliuraran una carpeta en la qual hi haurà un mapa del recorregut, un adhesiu amb el logotip de la ruta i el forfet que hauràs de segellar en cadascun dels 4 refugis pels quals passareu.

En la modalitat excursionista el temps no compta, encara que hauràs de segellar el forfet a cada refugi, i a la sortida i arribada al Casal Municipal.

En la modalitat competitiva (Lo Xaman”) el temps comença a córrer des que segelles el forfet a la sortida del Casal fins que, després de fer la ruta, tornes a aquest, havent de segellar igualment a cada refugi, on trobareu en un lloc ben visible la grapadora amb la que haureu de marcar el forfet.

En acabar el recorregut et validarem el forfet al Casal. Sempre que estigui degudament segellat, rebràs la samarreta exclusiva de la ruta. En la modalitat excursionista de color taronja. En la modalitat competitiva el color dependrà del temps emprat: menys de 8h color groc , entre 8 i 10h color blau, entre 10 i 12 h color vermell i més de 12h color taronja, igual que a la modalitat excursionista.

El recorregut està marcat en la seva totalitat amb marques color taronja, respectant i aprofitant les marques del GR1 (blanques i vermelles) i les del Camí de les 100 Corbes de Sant Salvador del Bosc (grogues) quan comparteixen recorregut, indicant sempre l’entrada i la sortida en els trams comuns.

diptic

MATERIAL RECOMANAT

Sac de dormir, màrfagues i espelmes en la modalitat excursionista.

Aigua, protecció solar, frontal, mòbil, i el que creguis oportú per desenvolupar una prova d’aquestes característiques, tenint en compte el pes que haurem de carregar.

L’organització no es fa responsable de possibles incidències durant el recorregut, cadascú participa sota la seva responsabilitat.

Sobre tot, sigueu respectuosos amb el medi ambient i estimeu la natura. Participeu en la conservació de allò amb el que heu gaudit, per tal que també ho puguin gaudir els demés.

Salut i que la força us acompanyi.

———

La presentació oficial de la Ruta, el 6 de desembre a la tarda, a Vilanova de Meià.

S’inaugura la Ruta el diumenge 7 de desembre, a primera hora del matí, a Vilanova de Meià. Tots a córrer o a caminar!

«Lo Xaman» t’espera a Lo Montsec. Seràs capaç de trobar-ho?

Un Comentario

  1. Pingback: Santuari del Puig de Meià. Vilanova de Meià. La Noguera. | Serra del Montsec

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: