Què mengem?

Presentem un document audiovisual on es poden escoltar diverses veus sobre l’origen dels aliments que ens arriben a la nostra taula.  Visions antagonistes del que és la producció alimentaria i el que suposa per a la nostra salut. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4106739
M’agradaria també rescatar aquest article escrit per l’Abel Mariné, que vaig publicar en el seu dia a El Piscolabis. Un element més per poder reflexionar sobre aquest tema.

Sobre aquest reportatge voldria platejar el següent: bàsicament  tothom té la seva part de raó. Les realitats absolutes no existeixen. Les evidències científiques sempre poden ser qüestionables, però amb arguments ferms. I les opinions amb un rerefons més emocional que racional, també tenen que analitzar-se de la mateixa manera. Tenim aquesta sort…,  que la nutrició, com d’altres disciplines del saber, és una ciència viva. Ens cal ser crítics, si no no avancem, però amb arguments i dades ben fonamentades.

L’epidemiologia estudia, entre d’altres qüestions, de quina manera certes patologies poden estar relacionades amb l’alimentació, considerada en la seva globalitat. amb certs aliments en concret o amb alguns dels seus components o ingredients. I ho quantifica estadísticament. Les dades són públiques i notòries. Aprofitem-ho a l’hora de platejar qüestions que afecten a la salut de les persones, si us plau!

Per últim m’agradaria fer dues reflexions:

  • que la seguretat absoluta no existeix, ni en el món de l’alimentació ni en d’altres àmbits
  • que l’excepcionalitat moltes vegades crida més l’atenció que la normalitat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: