Crispetes fetes a casa, amb oli d’oliva

Estava llegint un informe de la Revista Consumer sobre crispetes, aquelles que es venen en una bosseta per poder fer-les directament al microones. I ho volia compartir amb vosaltres.
 
 
Hi ha una gran diferència entre el blat de moro cru i una vegada està transformat en “crispeta”. De 310 kcal/100 gr en el primer cas passem a 500 kcal/100 gr en el segon cas. Com tots els snaks, son molt calòriques: per consumir en poca quantitat i de tant en tant.

 

 

Però sobre tot, el més significatiu de tot és el fet que els greixos que es posen en aquests productes son, encara que d’origen vegetal, majoritàriament de tipus hidrogenat. La hidrogenació no és més que un procés industrial en el qual un oli (greix líquid) es transforma en una margarina (greix sòlid), i manté aquesta condició a una temperatura ambient normal. Així també és evitar l’enranciment del greix per, entre d’altres coses, poder prolongar la seva vida útil. Molts d’aquests productes (crispetes per microones) tenen oli de palma en la seva composició. La utilització d’aquests greixos, des d’un punt de vista dietètic, no és la millor de les opcions, doncs la seva presència pot donar peu a l’aparició de àcids grassos tipus trans, que s’ha demostrat poc saludables.

 

També porten algun additiu tipus antioxidant afegit per evitar l’enranciment del producte (carotè, àcid ascòrbic,…).


Si us agraden les crispetes, millor fer-les a casa a una paella o cassola, amb blat de moro i oli d’oliva…., i sense excedir-nos amb la sal. Per cert, les crispetes són uns dels pocs snaks amb fibra (2 gr/100 gr). Una gran avantatja!
I a gaudir de la pel·lícula!
 
 
.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: