Som el que mengem

Som el que fem!

Som el que mengem: alimentació saludable i pràctica esportiva. INEFC. Barcelona. 19/10/2011, 12:30 h.
He tingut la sort d’assitir com a convidat a l’acte de presentació de «Som el que mengem», feta a l’INEF de Barcelona. La Fundació del FCBarcelona ha donat un pas endavant en la promoció de la salut i, juntament amb la Fundacio Alicia (Ferran Adrià) i la Fundació She (Dr. Valentin Fuster) vol aprofitar la seva potència mediàtica per millorar la salut de la població. El que fa i diu el Barça arriba a tot arreu.
El David Barrufet, un dels millor porters d’handbol del tots els temps, ha participat com a ponent, parlant dels seus inicis «dietetics» en el món de l’esport. Ha explicat que als seus primers anys de jugador professional, no hi havia més control sobre el que es menjava que seguint l’indicador del pes corporal: si algun jugador es pasava del pes convingut, era «sancionat» amb una multa. No es feia cap seguiment ni es donaven recomanacions precises del que tenia que ser la correcta alimentació d’un esportista d’elit. Com ha canviat tota aixó!
El Dr Drobnic, fisioleg del Barça, ens ha explicat que ara, els clubs esportius profesionals, tenen els seus metges i dietistes valorant i planificant el que més convé per optimitzar el rendiment dels seus esportistes. Menys lesions, una vida esportiva més llarga i, evidentment, un rendiment físic millorat, és el resultat d’aquest canvi.
Els exits del Barça de futbol es deuen als jugadors, al Pep i a tot l’equip de professionals que treballen pel darrere, dels que no se’n parla tant, millorant tots els aspectes de rendiment que es poden millorar. I aquests exits, amb la tirada que aixó comporta, cal aprofitar-los per fer promoció de la salut. Bravo, amb el Som el que mengem! Els nens i joves esportistes (o no) ja ho comencen a fer bé amb això del menjar!
Si voleu veure els consells generals sobre l’alimentació saludable per esportistes, materials didàctics, els menús de La Masia i d’altres coses interessants, cliqueu a sobre del següent link:

.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: